mąka
pszenna - 25 dag
margaryna
-10 dag
cukier
puder - 10 dag
cukier
waniliowy
jajka
- 2 szt
proszek
do pieczenia -2 łyżeczki
kefir-
125 ml
kakao
- 1 łyżka
tłuszcz
do formy
tarta
bułka do formy
margarynę
utrzeć, dodawać
stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir,
wszystko razem dobrze połączyć, Białka ubić na sztywno, połączyć
z masą maślano-
jajeczną, dodać
mąkę, wymieszać
łyżką.
2/3
ciasta wyłożyć
do przygotowanej i formy, a resztę
1/3 wymieszać
z kakao i wyłożyć
na wierzch jasnego ciasto. Piec ok 40 min.
Po
upieczeniu oprószyć cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz