Brukselka – 40 dag
Ogórek zielony – 1 szt
Rzodkiewka -1/2 pęczka
Majonez – 3 łyżki
Śmietana 2 łyżki
Sól
Cukier
Pieprz kolorowy
Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną
wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i
ostudzić.
Ogórki opłukać, obrać i
pokroić w półplasterki.
Rzodkiewkę oczyścić, opłukać i zetrzeć ją na tarce
jarzynowej o dużych oczkach.
Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski, dodać ogórki
i rzodkiewkę startą.
Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać
sałatkę, delikatnie wymieszać.
Cudnie to wygląda, smakuje pewnie też nieźle ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :-) http://www.mecooks.com