wtorek, 12 lipca 2016

Sałatka warzywno – serowa



Sałata lodowa – 1 szt
Ogórek zielony – 1 szt
Pomidor – 2 szt
Ser feta – 20 dag
Oliwki
Cebula czerwona -1 szt
Oliwa – 2 łyżki
Ocet winny – 2 łyżki
Sól
Pieprz kolorowy
Oregano

Sałatę oczyścić i porwać na małe kawałki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w plasterki.
Pomidora umyć i pokroić w cienkie ćwiartki. Cebule czerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano.
Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem i wymieszać. posypać oliwkami

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza