Translate

niedziela, 24 lipca 2016

Babka makowa 2




mąka pszenna - 20 dag
mąka ziemniaczana- 20 dag
jajka - 4 szt
margaryna - 25 dag
cukier - 20 dag
mak - 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko - 1/3 szkl
polewa czekoladowa
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy
płatki migdałowe

Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak. Dobrze razem wymieszać, przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tarta formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min. Po wystudzeniu wyjąc z formy i polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz