Mąka pszenna – 2 szkl
Jajka – 4 szt
Cukier- 1,5 szkl
Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
Margaryna – 25 dag
Śmietana 18% - 4 łyżki
Truskawki – 1 kg
Cukier puder
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę utrzeć z misce z cukrem na puszystą masę,
następnie stopniowo dodajemy jajka i przesianą mąkę cały czas ucierając. Na
koniec dodajemy śmietanę.
Blachę smarujemy margaryną i przekładamy do niej ciasto.
Truskawki oczyszczone i umyte układamy na cieście, delikatnie je wciskając.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w
180stC.
Upieczony wyjmujemy i jeszcze ciepły posypujemy cukrem
pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz