piątek, 12 stycznia 2018

Babeczki waniliowe z makiem



mąka pszenna - 1,5 szkl
mak suchy - 3/4 szkl
cukier - 1/2 szkl
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
margaryna - 10 dag
mleko -1 szkl
jajko - 2 szt
aromat waniliowy
cukier puder

Margarynę roztopić i ostudzić. Wlać mleko, wbić jajka oraz aromat waniliowy, wymieszać wszystko.
Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem, cukier oraz mak.
Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.
Ciastem napełniamy foremki (ja wykorzystałam foremki silikonowe ).
Wstawiamy foremki z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180stC i pieczemy ok 25 minut.
Po wyjęciu lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz