Translate

wtorek, 27 grudnia 2016

Makowiec kokosowy

masa makowa -1 puszka
bakalie - 1/2 szkl
jajka - 4 szt
cukier - 1/2 szkl
mąka ziemniaczana - 3 łyżki
mąka pszenna - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

białka - 4 szt
cukier - 1 szkl
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
wiórki kokosowe - 15 dag

Biszkopty- do wyłożenia blachy


Masę makową przekładamy do miski, żółtka miksujemy z cukrem, mąką ziemniaczaną i mąką pszenna oraz z proszkiem do pieczenia, następnie łączymy z masa makową i bakaliami.. Na końcu łączymy z ubitymi białkami.
Blachę keksową wykładamy papierem, a następnie biszkoptami i na nie wykładamy masę makową.
4 białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na koncu delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wykładamy na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 60 minut w temp 180stC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz