Translate

piątek, 30 grudnia 2016

Śledzie kaszubskie Ewy

Śledziki w zalewie octowej - 1 duży słoik
cebula - 4-5 szt
olej - 1/4  szkl
koncentrat pomidorowy - 1 puszka mała
papryka w proszku - 1/2 łyżeczki
cukier - 1 łyżeczka
sól
pieprz kolorowy

Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół.
Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości.
Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz.
Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu. Następnie przestudzić.
Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu, i odstawić na jakąś godzinę minimum. . 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz