ogórki konserwowe
– 3 szt
papryka żółta – 1 szt
papryka czerwona – 1 szt
cebula czerwona – 1 szt
cytryna -1/2 szt
Oliwa – 4 łyżeczki
gałka muszkatołowa – ¼
łyżeczki
sól
pieprz kolorowy
Śledzie odsączyć z oleju i
pokroić na kawałki 1-2
cm. Cebule obrać i pokroić w talarki, następnie przelać ją
wrzątkiem i odsączyć. Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne
i pokroić w paseczki, a ogórki konserwowe
w półplasterki.
Wszystkie składniki połączyć ze śledziami.
Sok z cytryny wymieszać z
gałka muszkatołową, odrobina soli i pieprzu, dodać oliwę, dobrze
wymieszać i polać nią sałatkę, delikatnie przemieszać wszystko
razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz