Kalarepa – 2 szt
Jabłka – 3 szt
Marchewka – 2 szt
Sok z cytryny
Cukier – 1 łyżeczka
Sól
Pieprz kolorowy
Jabłka, marchew i kalarepę opłukać i obrać.
Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach,
natomiast kalarepę i jabłka ścieramy na tarce o dużych otworach, skrapiamy
wszystko sokiem z cytryny, posypujemy szczypta soli i pieprzu o raz cukrem,
dokładnie razem mieszamy.
No moja droga ta Twoja sałatka okazała się rewelacyjna.Smakowała wybornie i na pewno na stałe zagości w mojej kuchni.Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za przepis.Jola
OdpowiedzUsuńCiesze się że zasmakowała, staram sie by moje przepisy były łatwe, tanie i smaczne..pozdrawiam ;-)
Usuń