piątek, 25 marca 2016
Ciasto śmietankowo - arbuzowe
Biszkopty - 1 paczka mała
mleko - 1 litr
budyń śmietankowy - 3 op
cukier - 3/4 szkl
masło - 250 g
arbuz bez skóry i pestek - 1,5 kg
woda - 220 g
cukier - 80 g
żelatyna - 30 g
formę wykładamy biszkoptami , mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobione budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia.
Gdy będzie zimny budyń, dodajemy go stopniowo po jednej łyżce do utartego masła. wykładamy na biszkopty.
Przygotowujemy Galaretkę z arbuzem. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, by napęczniała. Kawałki arbuza miksujemy w blenderze z cukrem.. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z odrobiną musu i łączymy z całością, chwilkę miksujemy razem i wylewamy galaretkę na masę śmietankową, chłodzimy w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz