Translate

niedziela, 29 stycznia 2017

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

herbatniki – 50 dag
budyń waniliowy – 2 opak
mleko 3,2% - 1 litr
cukier – 12 dag
brzoskwinie z puszki – 50 dag
polewa czekoladowa

Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników.
¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty.
Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami.
Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.
Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową. 
Można posypac dowolną posypką..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz