poniedziałek, 1 kwietnia 2019
Polędwiczki drobiowe panierowane
pierś kurczaka - 1 szt
mąka pszenna - 2 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki
płatki kukurydziane zmielone - 2 łyżki
jajko - 1 szt
sól -szczypta
pieprz cayenne - szczypta
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
olej
umyta i oczyszczoną pierś dzielimy pod skosem na paski.
przyprawiamy mieszanką z soli, pieprzu i papryki.
na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, na drugi wsypujemy mąkę, bułkę tartą i zmielone płatki kukurydziane, dobrze razem mieszamy, można dodać jeszcze szczyptę słodkiej papryki.
na patelni rozgrzewamy olej
kawałki piersi panierujemy w suchej panierce, w jajku i ponownie w suchej panierce i od razu układamy na patelni, smażymy z obu stron zna złoty kolor
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz