Translate

środa, 13 lutego 2019

sery twarogowe

TWARÓG TŁUSTY
jest idealny do pieczonych serników, farszów na słodko i pikantnie, 
łatwo się go uciera, smakuje na kanapce ze szczypiorkiem, rzodkiewką lub na słodko.

RICOTTA
aksamitny, gładki ser idealny do przygotowywania deserów, kremów, past kanapkowych oraz dipów.

SER KOZI
ma lekką kremową konsystencje,wyrazisty smak, Pasuje do tart z warzywami i sałatek.

BURATTA
ten rodzaj sera jest krewną mozzarelli, jest miękka i aksamitna, ma maślany smak, idealnie pasuje do owoców lub warzyw.
można także podać tylko skropioną oliwą i oprószoną pieprzem.

MOZZARELLA
jest gładka,błyszcząca i elastyczna, łatwo daje się kroić w plastry,
super nadaje sie do sałatek i na przekąski, a także pasuje do zapiekanej i pizzy.

SER OWCZY
jest to pasterki przysmak o wyrazistym smaku, super pasuje do warzyw, grzybów i wędzonych ryb, a także jako nadzienie do pieczeni z drobiu lub cielęciny. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz