Translate

wtorek, 17 listopada 2015

Sałatka ziemniaczano – fasolowa




Ziemniaki – 50 dag
Fasola perłowa – 10 dag
Cebula -  1 szt
Śmietana  - 125 ml
Musztarda – 3 dag
Sól
Pieprz
Cukier
Szczypiorek

 
Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie na noc (ok. 10-12 godz) i ugotować w wodzie w której się moczyła, gdy będzie miękka dopiero ją solimy.
Ziemniaki wyszorować, opłukać i ugotować, następnie obrać, ostudzić i pokroić w drobną kostkę.. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wsypać ją do ziemniaków, dodać ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Musztardę wymieszać ze śmietana i wymieszać ze sałatką. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz