Translate

niedziela, 23 sierpnia 2015

Zupa ziemniaczana po Bawarsku


· wywar warzywny 1,5 L
· ziemniaki 4-5 szt
· cebula
· wieprzowina 25 dag
· tłuszcz
· mąka pszenna 1,-2 łyżki
· ogórki konserwowe 2-3 szt
· sól
· pieprz
· kminek mielony
· przyprawa do zup

 Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą, skropić wodą, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać mąką, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami, mięsem oraz pokrajanymi w półplasterki ogórkami, zagotować, doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz