Translate

środa, 5 sierpnia 2015

Zupa z papryki Henryka


· wywar mięsny 1,5 L
· papryka czerwona 50 dag
· tłuszcz
· makaron rurki 10 łyżek
· parówki cienkie 3 szt
· cebula
· koncentrat pomidorowy 2 łyżki
· sól
· czarny pieprz mielony
· majeranek
· gałka muszkatołowa mielona
· przyprawa do zup i potraw w płynie

 Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Makaron ugotować w wywarze, mieszając od czasu do czasu łyżką do dna naczynia. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z makaronem, papryką i parówkami oraz przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz