piątek, 7 sierpnia 2015
Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku
· wywar warzywny 1,5 L
· fasolka szparagowa 30 dag
· marchew 1 szt
· seler 1/4 szt
· papryka czerwona 2-3 str
· kalafior 15 dag
· tłuszcz
· pomidory 2 szt
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· sól
· przyprawa do zup
· czarny pieprz mielony
Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, włożyć do wywaru razem z fasolką i opłukanym, rozdrobnionym kalafiorem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z zupą i pomidorami, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz