Translate

niedziela, 9 sierpnia 2015

Zupa fasolowa Baron


· wywar warzywny 1,5 L
· fasola biała 1/2 szkl
· pieczarki 5-7 szt
· marchew
· pietruszka
· tłuszcz
· pomidory 2 szt
· szynka wędzona 15 dag
· śmietana 18 proc 1/21 szkl
· mąka pszenna 1-2 łyżki
· natka pietruszki
· sól
· pieprz
· przyprawa do zup

 Fasole przebrać, opłukać, zalać częścią wywaru, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pieczarki i warzywa oczyścić i opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać wywarem , ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, dodać do zupy razem z fasolą, wędliną pokrajaną w paseczki i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz