Translate

wtorek, 18 sierpnia 2015

Pierogi z serem


Ciasto:
· ciepłą wodą woda 1/2 szkl
· mąka pszenna 2 szkl
· sól
Farsz:
· biały ser mielony 25 dag
· śmietana kwaśna 2 łyżki
· kasza manna 2 łyżki
· cukier puder 3 łyżki
· cukier wanilinowy 2 łyżeczki
· cynamon

 Mąkę wymieszać z solą, zalać dość ciepłą wodą wodą i wymieszać. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować na grubość 1- 2 mm, lekko podsypując mąką, szklanką powykrawać koła. Ser wymieszać z pozostałymi składnikami. Na każde koło z ciasta nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać pierogi. Wrzucać do wrzącej wody, gotować około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch, odcedzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz