Translate

niedziela, 30 sierpnia 2015

Makaron z papryką


Makaron świderki – 400g
Papryka czerwona – 2 szt
Cebula – 4 szt
Skrawki wędlin – 50 dag
Oliwa
Koncentrat pomidorowy- 1 łyżka
Bulion – ½ szkl
Sól
Pieprz
Maggi
Papryka słodka
Zioła prowansalskie
Czosnek


Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić,  przelać wodą, odsączyć.

Paprykę i cebulę oczyścić, obrać, opłukać, pokroić , poddusić na oliwie, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, dodać pokrojone skrawki wędlin, podsmażyć chwile  i dodać koncentrat wymieszany w pół szklance bulionu, i poddusić razem, wsypać makaron i wymieszać razem, przez chwile dusić razem, doprawić do smaku np. maggi i wyłączyć gaz, Danie pozostawić pod przykryciem na 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz