piątek, 28 sierpnia 2015
Kapuśniak Busseto
· wywar mięsny 1,5 Litra
· kapusta włoska 50 dag
· pomidor 2 szt
· groszek konserwowy 5 łyżek
· chrzan tarty 1-2 łyżki
· śmietana 18 proc 1/2 szkl
· mąka pszenna 2 łyżki
· kolendra 1 lyżka
· żółtka
· sól
· pieprz
· czosnek
· gałka muszkatołowa mielona
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z kapustą, groszkiem konserwowym, chrzanem i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkiem i kolendrą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz